Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Rode bessen tiramisu

Recept time 120 min.
Recept time 8

Geef de klassieke tiramisu een twist door het met rode bessen te bereiden! Ook ideaal voor degenen die geen tiramisu lusten. De tiramisu wordt extra feestelijk door de toevoeging van witte wijn. Geen wijnliefhebber of eet je met kinderen? Laat dan de witte wijn weg.

Ingrediënten

  • 375 g EAT ME rode bessen
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 100 ml witte wijn
  • 500 g mascarpone
  • 7 blaadjes gelatine
  • 600 g slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • 2 el honing

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Splits de eieren en houd de dooiers apart. Verwarm de dooiers met 1/3e witte wijn, roer voortdurend. Haal de pan van het vuur en klop het mengsel samen met de suiker in 5 minuten tot een luchtig mengsel.
  2. Week ondertussen de blaadjes gelatine in de rest van de wijn. Verwarm de witte wijn zodra de gelatine geweekt is en wacht tot de gelatine is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de eiercreme en meng ook de mascarpone erdoorheen.
  3. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en meng voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet apart.
  4. Was de rode bessen en ris de bessen van de takjes houd 1 takje over voor decoratie. Prak de rode bessen en voeg hier de honing aan toe.
  5. Neem een schaal en begin met een laag lange vingers, verdeel hierover de helft van de geprakte rode bessen en een laag mascarponemengsel. Herhaal dit nog een keer.
  6. Laat de tiramisu minimaal 1 uur opstijven en decoreer met een takje rode bessen en eventueel ander rood fruit.
Enjoy

Meer recepten met rode bessen

Aardbeienroomijs met rode bessen
Aardbeienroomijs met rode bessen
Rode bessen yoghurt
Rode bessen yoghurt
Salade met rode bessen
Salade met rode bessen
Rode bessen kwarkcakejes
Rode bessen kwarkcakejes
Havermouttaart met rood fruit
Havermouttaart met rood fruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.