Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Rode pitahaya taart

Recept time 90 min.
Recept time 8
Recept time Oven
Blender Blender

Deze feestelijke taart is een echte eyecatcher als dessert, maar ook perfect voor bij de koffie of thee. De rode pitahaya geeft een lichtzoete smaak aan de taart.

Ingrediënten

  • 2 rode EAT ME pitahaya's
  • 500 g monchou
  • 200 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 g poedersuiker

 

Bodem:

  • 175 g bloem
  • 100 g basterdsuiker
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • klontje boter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Start met het maken van de bodem. Meng de boter en basterdsuiker met elkaar en voeg daarna het ei toe en meng goed door elkaar.
  3. Zeef de bloem en voeg toe aan het deegmengsel. Meng alles totdat er stevig deeg ontstaat.
  4. Vet het bakblik in met een klontje boter.
  5. Rol het deeg uit ter grote van het bakblik op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de onderkant van het bakblik met het deeg. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven.
  6. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  7. Klop daarna de monchou samen met de poedersuiker. Spatel de slagroom door de monchou.
  8. Snijd de pitahaya's in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil.
  9. Pureer het vruchtvlees in een blender.
  10. Doe de gepureerde pitahaya in een steelpan en breng aan de kook.
  11. Leg de gelatine in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit bij de pitahaya.
  12. Zet het vuur uit als de gelatine is opgelost. Zet de pan daarna in een koudwaterbad.
  13. Giet de monchou vulling op de taartbodem wanneer deze is afgekoeld.
  14. Giet het pitahaya sap over de taart wanneer het begint te geleren.
  15. Ze de taart voor 1 uur in de koelkast.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Perentaart
Perentaart
Cranberries-appeltaart
Cranberries-appeltaart
Mango paastaart
Mango paastaart
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Aardbeientaartjes
Aardbeientaartjes

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.