Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Roergebakken peultjes met shiitake en rijst

Recept time 15 min.
Recept time 2 à 3
Recept time Kookpan
Recept time Wokpan

Roerbakken kan snel. Met dit heerlijke gerecht ga je aan de gang met een wokpan en zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Voordeel hierbij is dat de bereiding ook niet zoveel afwas oplevert. Laat je verrassen door de zoete smaak van de peultjes.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME peulen
  • 2 EAT ME rawit pepers
  • 100 g shiitake
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • 100 g taugé
  • 150 g witte rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de peultjes en snijd ze vervolgens in de lengte in reepjes.
  2. Snijd een kwart van zowel de rode als gele paprika dunne reepjes.
  3. Was de rawit pepers, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in hele fijne stukjes.
  4. Pers de knoflook door een knoflookpers.
  5. Was de shiitakes en snijd ze daarna in dunne plakjes. Was de taugé met koud water en laat deze uitlekken.
  6. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  7. Ondertussen verhit je de zonnebloemolie in een wokpan. Roerbak vervolgens eerst de reepjes paprika en plakjes shiitakes gedurende 2 minuten.
  8. Voeg vervolgens de peultjes, knoflook en rawit pepers toe. Roerbak het geheel gedurende 3 minuten. Voeg op het laatst de taugé toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
  9. Voeg daarna de sojasaus en ketjap manis toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de roergebakken groenten samen met de rijst.
Enjoy

Meer recepten met peulen

Quiche met peultjes
Quiche met peultjes
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja
Frisse peulensalade
Frisse peulensalade
Salade van peultjes en mango
Salade van peultjes en mango
Gegrilde ribeye met bonensalade
Gegrilde ribeye met bonensalade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.