Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Romige witte aspergesoep

Recept time 40 min.
Recept time 6
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni). Vandaag de dag zijn er bijna het hele jaar rond asperges verkrijgbaar. De koningin van de groente is eigenlijk in alles lekker, maar zeker in soep!

Ingrediënten

  • 1 (chioggia) biet
  • 450 g EAT ME witte asperges
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 ml slagroom
  • ½ bakje tuinkers

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de biet en snijd in dunne plakjes met de mandoline. Verdeel de plakjes biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de plakjes in 12 minuten krokant. Keer halverwege en laat helemaal afkoelen op een rooster.
  2. Schil de asperges niet te dun en verwijder de houtachtige onderkant (ca. 3 cm). Snijd ze in stukjes van 3 cm. Zet de asperges op met 1,5 liter koud water, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  3. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de bloem toe. Roer met een garde tot een roux en laat 5 minuten, al roerend, op laag vuur koken. Zorg dat de roux licht van kleur blijft.
  4. Giet de asperges af en bewaar 1 liter kookvocht. Voeg het bouillontablet toe aan het kookvocht en roer tot het is opgelost. Voeg al roerend, beetje bij beetje de groentebouillon toe aan de roux. Als de bouillon is opgenomen kun je weer een scheutje toevoegen. Voeg als laatste de stukjes asperge toe. Breng opnieuw aan de kook en pureer tot een gladde soep. Schenk de slagroom erbij, verwarm goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de biet en een plukje tuinkers.
Enjoy

Tip

Short cut

Vind je zelf biet roosteren te lastig? Garneer de soep dan met kant-en-klare bieten chips.

Meer recepten met witte asperges

Gebakken witte asperges
Gebakken witte asperges
witte aspergesalade
witte aspergesalade
Witte asperges met olijventapenade
Witte asperges met olijventapenade
Witte asperge-omeletrolletjes
Witte asperge-omeletrolletjes
witte aspergesalade
witte aspergesalade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.