Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappel salade met cactusvijgen

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Verwerk eens een verrassende fruitsoort in je salade. Cactusvijg is een lekkere zoete vrucht. Wil je je vrienden eens verrassen? Maak dan deze salade!

Ingrediënten

  • 1 EAT ME zoete aardappel
  • 2 EAT ME cactusvijgen
  • 16 cherrytomaatjes
  • 25 g pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 4 blaadjes lollo rosso
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 2 el honing

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 °C graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in vierkante blokjes.
  3. Verspreid de zoete aardappel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en bak in 20 minuten in de oven gaar.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  5. Prik met een vork in de cactusvijg. Snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens de schil in de lengte in. De schil kan nu gemakkelijk met een vork worden los getrokken. Snijd de cactusvijgen in dunne plakken.
  6. Halveer de cherrytomaatjes.
  7. Maak de balsamico dressing door 2 eetlepels olijfolie, de honing en de balsamico met elkaar te mengen.
  8. Verdeel nu eerst de rucola en de lollo rosso over een schaal.
  9. Verdeel hierover de zoete aardappel, pluk de geitenkaas en verdeel deze over de salade. Verdeel nu de plakken cactusvijgen en cherrytomaatjes over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.
  10. Besprenkel de dressing over salade.
Enjoy

Meer recepten met zoete aardappel

Zoete aardappel hasselback
Zoete aardappel hasselback
Bimi® ovenschotel met zoete aardappel
Bimi® ovenschotel met zoete aardappel
Zoete aardappelcake
Zoete aardappelcake
Bitterballen van zoete aardappel
Bitterballen van zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.