Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Salade Niçoise

Recept time 20 min.
Recept time 3
Recept time Kookpan

Houd je van de klassieke Franse keuken? Dan is het een aanrader om deze heerlijke salade Niçoise uit te proberen. Je zult genieten van de verschillende smaken en texturen van onder andere haricots verts en tonijn.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME haricots verts
  • 90 g vastkokende aardappelen
  • 90 g tonijn uit blik
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 tomaten
  • 18 zwarte olijven
  • 1 ½ el kappertjes
  • ½ rode ui
  • 5 el vinaigrette dressing

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Kook de partjes aardappel in 6 minuten beetgaar.
  2. Snijd de tomaten ieder in 4 partjes. Doe hetzelfde met de eieren.
  3. Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf.
    Blancheer 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
  4. Snijd de ½ rode ui snijd in dunne ringen.
  5. Maak nu de borden op met alle ingrediënten. Begin met de haricots verts,
    verdeel daarover de tonijn en hier omheen de aardappelpartjes, olijven, kappertjes, tomaat en eieren.
    Decoreer met de halve uienringen. Besprenkel de salade met de vinaigrette dressing.
Enjoy

Meer recepten met haricots verts

Gegrilde ribeye met bonensalade
Gegrilde ribeye met bonensalade
Groenten met verse gember en citroengras
Groenten met verse gember en citroengras
Thaise curry met galanga
Thaise curry met galanga
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts met katenspek
Haricots verts met katenspek

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.