Terug naar Recepten

Salade Niçoise

Houd je van de klassieke Franse keuken? Dan is het een aanrader om deze heerlijke salade Niçoise uit te proberen. Je zult genieten van de verschillende smaken en texturen van onder andere haricots verts en tonijn.

Direct naar...

Ingrediënten

Salade Niçoise

  • 100 g vastkokende aardappelen
  • EAT ME Haricot Verts Productfoto
    150 g haricots verts
  • 2 tomaten
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 blikje tonijn (160 g)
  • 2 el ontpitte zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappel in partjes en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar.
  2. Verwijder de steelaanzet en de uiteindes van de haricots verts en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
  3. Snijd de tomaten en eieren in partjes. Snijd de ui in dunne ringen.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Laat de tonijn uitlekken. Meng de aardappel met de haricots verts, tomaten, olijven en kappertjes. Schep om met de dressing en verdeel dan de eieren, tonijn en ui erover.

Tip: Serveer met een partje citroen.

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
540 kcal
Eiwit
25 g
Vet
40 g
Waarvan verzadigd
6 g
Koolhydraten
17 g
Waarvan suikers
7 g
Vezels
6 g

Nog meer lekkers!