Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Saucijzenbroodjes van groene mini asperges

Recept time 35 min.
Recept time 5
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Saucijzenbroodjes, wie kent ze niet? In dit recept combineer je de karakteristieke smaak van groene mini asperges met een lekkere ham in een heerlijk krokant broodje. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME groene mini asperges
  • 5 plakjes (kalkoen)ham
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Blancheer de groene mini asperges 3 minuten in ruim kokend water. Spoel de mini asperges direct daarna koud, om doorgaring te voorkomen. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel de plakken bladerdeeg over het aanrecht en laat ze gedeeltelijk ontdooien.
  4. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje (kalkoen)ham. Verdeel de groene mini asperges over de plakjes bladerdeeg.
  5. Vouw het bladerdeeg dicht in de vorm van een rechthoek. Druk de zijkanten met een vork dicht.
  6. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegpakketjes.
  7. Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 18 minuten goudbruin af.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quiche met peultjes
Quiche met peultjes
Verse knoflooksoep
Verse knoflooksoep
Broodjes met geitenkaas en granaatappelcompote
Broodjes met geitenkaas en granaatappelcompote
Broodje met bieslook-roomkaas
Broodje met bieslook-roomkaas
Broodje brie en aardbei
Broodje brie en aardbei

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.