Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Shakshuka met avocado

Recept time 60 min.
Recept time 6
Recept time Kookpan
Recept time Wokpan

Vandaag is het tijd voor een shakshuka! Shakshuka is oorspronkelijk een eenpansgerecht van Oosterse afkomst. Of wel een gerecht met pittige tomatensaus en eieren. Wij hebben hier een andere variant van gemaakt met zoete aardappel en avocado.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado
  • 5 g EAT ME basilicum
  • 2 EAT ME zoete aardappelen
  • 100 g uien
  • 1 rode paprika
  • 300 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 g mozzarella
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ L water
  • 4 eieren
  • 2 bosuitjes
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de ui, knoflook en rode paprika schoon en snijd in grove stukken. Schil de zoete aardappel en snijd ook in grote stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de groenten hier aan toe.
  4. Was en snijd de tomaten grof en voeg deze toe aan de groenten in de pan.
  5. Voeg de tomaten puree en de paprikapoeder toe aan de groenten in de pan en laat dit even meekoken.
  6. Giet daarna het water toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  9. Giet de saus in een grote schaal die in de oven kan. Breek de 4 eieren in de schaal en verdeel stukjes mozzarella over de schaal.
  10. Zet de schaal voor circa 25 minuten in de oven.
  11. Haal daarna de schaal uit de oven.
  12. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado's of lepel de avocado uit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken en maak er een waaier van. Leg de twee waaiers op de saus in de pan.
  13. Snijd de bosuitjes fijn en verdeel over de schaal.
Enjoy

Tip

Eet de shakshuka met breekbrood of stokbrood.

Anderen bekeken ook

Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Spicy kip met mihoen
Spicy kip met mihoen
Hertenbiefstuk met granaatappelsaus
Hertenbiefstuk met granaatappelsaus
Yam frietjes
Yam frietjes
Salade met eendenborst en cranberries
Salade met eendenborst en cranberries

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.