Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Sugar snaps met shiitake en rijst

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Dit recept is heel gezond, maar ook lekker, makkelijk & snel klaar. Wat wil je nog meer!

Ingrediënten

  • 400 g EAT ME sugar snaps
  • 240 g zilvervliesrijst
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 100 g shiitake
  • 1 bosui
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g cashewnoten
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Schil de winterpeen en was de paprika. Snijd de winterpeen, paprika en shiitakes in dunne reepjes. Snijd de bosui in stukjes van 1 cm.
  3. Pers de knoflook fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak hierin de knoflook. Voeg daarna de winterpeen, paprika, shiitake en bosui toe. Voeg na 2 minuten de sugar snaps toe en wok samen nog 5 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Giet de rijst af en serveer de rijst samen met de groenten.
  6. Hak de cashewnoten grof en strooi deze over de groenten.
  7. Tip: serveer eventueel wat ketjap manis erbij.
Enjoy

Meer recepten met sugar snaps

Linzensalade met sugar snaps
Linzensalade met sugar snaps
Roergebakken sugar snaps en shiitakes
Roergebakken sugar snaps en shiitakes
Regenboogpastasalade
Regenboogpastasalade
Spring rolls met sugar snaps
Spring rolls met sugar snaps
Regenboogpastasalade
Regenboogpastasalade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.