Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Suikermaïssalade met feta

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

In de zomer heb je eerder zin in een lekkere luchtige maar toch vullende salade. Deze maïssalade heeft lekkere zoete smaken en ook zachte tegenhangers. De salade is makkelijk te maken en snel klaar. Wat je overhoudt kan prima fungeren als lunch voor de volgende dag.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME hele suikermaïskolven
  • 1 EAT ME avocado
  • 10 g EAT ME munt
  • 150 g quinoa
  • 100 g feta
  • ½ Cantaloupe meloen
  • 3 el olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de maïskolven op een bakplaat en bak in 10 minuten af. Laat vervolgens afkoelen.
  4. Snijd de Cantaloupe meloen in kleine plakjes.
  5. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit en snijd in blokjes.
  6. Snijd de maïskorrels van de kolf en meng de quinoa, de meloen, de avocado en de maïs. Brokkel de feta eroverheen.
  7. Was de munt en snijd in fijne reepjes. Voeg toe aan de salade.
  8. Voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe.
  9. Serveer op een kleurig bord.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Avocadocake
Avocadocake
Avocado wrap
Avocado wrap
Avocado pancakes
Avocado pancakes
Avocado crostini uit de oven
Avocado crostini uit de oven
Limoentaart chiapudding
Limoentaart chiapudding

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.