Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Suikermaïs met Mexicaanse boter

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan
Recept time Magnetron
Recept time BBQ

Dit simpele maar smaakvolle bijgerecht zet je binnen een mum van tijd op tafel. Zoete suikermaïs combineer je in dit recept met smaken die je veel terug ziet in de Mexicaanse keuken.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME halve suikermaïs op een stokje
  • ½ EAT ME limoen
  • 1 takje EAT ME koriander
  • ½ EAT ME cayenne peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 semi-gedroogde tomaatjes
  • 1 tl Mexicaanse tex mex kruiden
  • 150 g roomboter
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kristalsuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Pers het sap uit de halve limoen.
  2. Doe de semi-gedroogde tomaatjes, peper, koriander, limoensap, geperste knoflook
    en de tex mex kruiden bij elkaar in een blender en meng alles fijn.
  3. Klop de roomboter op en meng het Mexicaanse mengsel er doorheen.
    Breng eventueel op smaak met zout en suiker.
  4. Verwarm de suikermaïs zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Besmeer de halve suikermaïskolven met de Mexicaanse boter.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Ciabatta met ricotta, basilicum en bramen
Ciabatta met ricotta, basilicum en bramen
Zeebaars-passiefruit ceviche
Zeebaars-passiefruit ceviche
Truffelaardappelsalade met avocado
Truffelaardappelsalade met avocado
Kokosmakronen
Kokosmakronen
Avocado smoothie met mini paksoi
Avocado smoothie met mini paksoi
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.