Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Sushisalade in a jar

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Dit voorgerechtje steelt de show tijdens het kerstdiner. Super hip en in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten

  • 1,5 EAT ME avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 12 stuks tijgergarnalen
  • 1 el sesamolie
  • zeezout
  • 50 g sushirijst
  • 1 el sushi azijn
  • 150 g gekookte bieten
  • 25 g zwarte sesamzaadjes
  • sojasaus
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng de garnalen met sesamolie, knoflook en zeezout.
  2. Gril de garnalen in een grillpan.
  3. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng het op smaak met de sushi azijn. Schep een eetlepel sushirijst in het glaasje.
  4. Snijd de gekookte bieten in gelijke blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Vul de glaasjes eerst met een eetlepel sushirijst, daarna een laagje gekookte bieten, daarna de blokjes avocado en leg als laatste de garnalen op de avocado. Bestrooi vervolgens met sesamzaad.
  7. Schenk naar smaak sojasaus over de sushisalade.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Poké Bowl
Poké Bowl
Avocado smoothie met mini paksoi
Avocado smoothie met mini paksoi
Avocado carpaccio
Avocado carpaccio
Avocado gevuld met gerookte zalm en ei
Avocado gevuld met gerookte zalm en ei

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.