Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Tempura van okra

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan
Recept time Frituurpan

Okra is misschien een groente die je niet vaak gebruikt, of die je in bijvoorbeeld soepen verwerkt. Maar heb je ooit gedacht aan een okra snack? Deze tempura van okra zal je versteld doen staan. Dit knapperige hapje vol van smaak is gemakkelijk te bereiden en staat bijzonder leuk op de borreltafel.

Ingrediënten

  • 100 g okra's
  • 4 blaadjes basilicum
  • 100 g feta kaas
  • 2 eidooiers
  • 110 gram bloem
  • 300 ml koud water
  • 1 pomodori tomaat
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 el water
  • 1 el honing
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de okra's en kook ze circa 3 minuten in water met een snufje zout. Spoel ze daarna met koud water en dep droog.
  2. Maak een tempurabeslag van de eidooiers, bloem, zout en het water door alles met elkaar te mengen.
  3. Snijd de okra's aan 1 zijde open en vul ze voorzichtig met de feta.
  4. Verwarm de frituurpan tot 180°C.
  5. Snijd het sjalotje en de pomodori tomaat fijn. Was de basilicum en snijd fijn. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng de pomodori tomaat, het sjalotje en de knoflook met de tomatenpuree, 2 eetlepels water, de honing en een teentje knoflook. Meng tot een dip. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de okra's door het tempura beslag en bak deze 4-5 minuten in de frituurpan totdat ze goudbruin zijn.
  7. Laat de okra's uitlekken op keukenpapier.
  8. Serveer de okra's met de tomatendip.
Enjoy

Meer recepten met okra

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.