Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Thaise curry met galanga

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Ingrediënten

  • 1 EAT ME mini paksoi
  • 75 g EAT ME haricots verts
  • 75 g EAT ME peulen
  • 300 g basmati rijst
  • 75 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 kipfilets
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 dl olijfolie

Curry pasta

  • 50 g EAT ME galanga
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 EAT ME cayenne peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl (garam) massala
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten voor de curry pasta in een blender. Pers de limoen uit over de het mengsel. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa.
  2. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Schil en snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes .
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Was de haricots verts en snijd de uiteinden af. Snijd de champignons in vieren en snijd de paksoi in grove reepjes.
  6. Zet een wokpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak de kipfilets kort en voeg daarna de champignons en paprika toe.
  7. Voeg daarna de haricots verts en de peulen toe. Laat dit nog even meebakken.
  8. Voeg als laatste de curry pasta toe.
  9. Blus af met kokosmelk en laat het geheel 10 minuten zacht doorkoken.
  10. Serveer de curry samen met de rijst.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Rol met papaja en limoenmascarpone
Rol met papaja en limoenmascarpone
Papaja salade
Papaja salade
Guacamole
Guacamole
Limoenthee met munt
Limoenthee met munt
Avocadosoep met garnalen
Avocadosoep met garnalen
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.