Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Thaise tom kha kai soep

Recept time 30 min.
Recept time 6
Recept time Kookpan

Sluit je ogen en ervaar de smaken van Thailand in deze heerlijke tom kha kai. Deze soep staat garant voor een smaaksensatie door de combinatie van de frisse smaak van limoen en citroengras en pittige toets van cayenne peper.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME limoen
  • 1 stengel EAT ME citroengras
  • 1 EAT ME cayenne peper
  • 200 g kipfilet
  • 3 el gembersiroop (of 3 el rietsuiker)
  • 3 à 4 kippenbouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de kipbouillonblokjes toe.
  2. Maak de ui schoon, halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes.
  3. Snijd de paprika in dunne reepjes, de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de kipfilet in reepjes.
  4. Was de cayenne peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper vervolgens in fijne stukjes.
  5. Snijd de knoflook fijn. Was de citroengras en snijd daarna in 3 stukken.
  6. Fruit de ui en paprika gedurende 2 minuten met 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan.
  7. Voeg de kipfilet toe en bak deze mee tot de reepjes dichtgeschroeid zijn.
  8. De champignons, cayenne peper en citroengras vervolgens maximaal 2 minuten meebakken.
  9. Blus het geheel af met de kippenbouillon. Laat het geheel 2 minuten doorkoken en voeg daarna de kokosmelk toe.
    Laat vervolgens nog 10 minuten zachtjes koken.
  10. Snijd de limoen in tweeën. Pers het sap uit de vrucht.
  11. Breng de soep op smaak met het limoensap, 3 eetlepels gembersiroop en peper & zout.
Enjoy

Tip

Soep binden

Maak de soep eventueel iets dikker door 1 eetlepel maïzena toe te voegen.

Meer recepten met limoen

Kiwi cheesecake
Kiwi cheesecake
Blauwe bessen pannenkoekjes
Blauwe bessen pannenkoekjes
Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus
Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Gemberthee met limoen en munt
Gemberthee met limoen en munt

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.