Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus - EATME Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus - EATME
  • Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus

Tongscharrolletjes met dragon-bearnaisesaus

Recept time 40 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Wil je uitpakken met een lekker visgerecht? Maak dan rolletjes van tongschar en maak het af met een dragon-bearnaisesaus.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME bimi
  • 2 EAT ME limoenen
  • 5 g EAT ME dragon
  • 1 sjalotje
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eieren
  • 50 g koude roomboter
  • 400 g tongscharfilets
  • 150 g zalmfilet
  • 1 L water
  • 400 g voorgekookte krieltjes
  • 12 g viskruiden
  • 100 ml witte wijn
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Maak het sjalotje schoon en snijd in vieren. Halveer 1 limoen.
  2. Voeg het sjalotje, de limoen, de helft van de dragon, 2 laurierbaadje en een snufje zout toe aan een kookpan met 1 liter water. Zet de pan op laag vuur en laat dit trekken voor 30 minuten.
  3. Dep de tongschar- en zalmfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de filets met de viskruiden. Snijd de zalmfilet in het gelijke aantal blokjes als het aantal tongscharfilets.
  4. Leg elk stukje zalmfilet aan het begin van de tongscharfilet en rol deze op. Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.
  5. Giet 900 ml van het kruidenvocht bij de tongrolletjes zodat de rolletjes onder het vocht komen te staan. Dek de schaal direct af met aluminiumfolie en laat deze 15 minuten garen.
  6. Scheid de eieren door het eigeel te verwijderen van het eiwit. Doe de eigelen in een steelpannetje. Voeg hier de witte wijn en 100 ml van het kruidenvocht aan toe.
  7. Klop nu met de garde op hoog vuur continu in het pannetje zodat er een schuimige massa ontstaat. Na 4-5 minuten haal je de pan van het vuur.
  8. Halveer 1 limoen en knijp het sap uit de vrucht in het pannetje.
  9. Voeg daarna een snuf zout en de koude roomboter in klontjes toe. Roer dit licht kloppend door de saus.
  10. Snijd nu de overige dragon fijn en meng deze door de saus.
  11. Blancheer de bimi 3 minuten en haal ze daarna uit de pan en leg ze op een apart bord.
  12. Kook intussen de krieltjes circa 3 minuten in een aparte pan.
  13. Verdeel de bimi en de krieltjes over de borden.
  14. Verwijder de folie van de ovenschaal, haal de tongscharrolletjes uit het vocht en verdeel deze over de borden.
  15. Giet de bearnaisesaus over de tongscharrolletjes.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Flespompoen gevuld met stoofschotel
Flespompoen gevuld met stoofschotel
Gegrilde Shanghai paksoi met kipfilet
Gegrilde Shanghai paksoi met kipfilet
Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel stamppot
Roergebakken kipfilet met habanero pepers
Roergebakken kipfilet met habanero pepers
Zoete aardappel falafel
Zoete aardappel falafel

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in