Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Tonijntataki met eetbare bloemen

Recept time 15 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Geef je voorgerecht een extra finishing touch door het aan te kleden met kleurrijke eetbare bloemen. Ze maken het gerecht niet alleen veel knapper, maar ze geven ook extra smaak aan het gerecht.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME avocado
  • 1 bakje EAT ME eetbare bloemen
  • 1 bakje shiso purple
  • 1 bakje shiso green
  • 2 stuks gekookte bieten
  • 300 g verse tonijn
  • 2 el olijfolie

 

Dressing

  • 3 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl honing
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en schroei de tonijn rondom dicht en laat afkoelen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Snijd de tonijn en bieten in dunne plakken en verdeel eerst de bieten over de borden en leg op de bieten een plakje tonijn.
  4. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Draai in een krul en verdeel over de borden.
  5. Besprenkel de tonijn met de dressing.
  6. Decoreer de borden naar wens met cressen en eetbare bloemen.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Broodje avocado
Broodje avocado
Suikermaïssalade met feta
Suikermaïssalade met feta
Avocadomousse
Avocadomousse
Avocado
Avocado
Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.