Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Taartjes met physalis bessen

Recept time
Recept time 10
Recept time Oven

Haal de zomer in huis met deze gebakjes met physalis bessen en frambozen. Laat jezelf en anderen verrassen door de prachtige kleuren en heerlijke smaken van deze taartjes.

Ingrediënten

  • 125 g EAT ME physalis bessen
  • 75 g EAT ME frambozen (10 stuks)
  • ½ pakje Dr. Oetker banketbakkersroom
  • 1 pakje Dr. Oetker Taartina (afdekgelei)
  • 150 g bloem
  • 125 g roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 eidooier

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de bloem, 100 gram roomboter, de kristalsuiker en 1 eidooier met deeghaken in een keukenmachine (of in een kom met de hand) tot een deeg ontstaat.
  3. Laat het deeg vervolgens 15 minuten rusten in de koelkast.
  4. Maak intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Rol het deeg uit en steek met een steekring (of glas) 10 rondjes uit het deeg.
  6. Vet met behulp van een kwastje een muffinplaat in met de roomboter.
  7. Bekleed elke muffinvorm met een rond plakje deeg en prik met een vork voorzichtig gaatjes in de bodem.
  8. Bak de vormpjes in circa 8 tot 10 minuten goudbruin. Laat de bakjes even afkoelen op een rooster
    en haal ze daarna uit de vormpjes.
  9. Gebruik een spuitzak om de banketbakkersroom op de bodem van de deegbakjes te spuiten.
  10. Leg hierop de physalis bessen en als laatste een framboos in het midden.
  11. Zet de gebakjes 10 minuten in de koelkast.
  12. Bereid intussen de Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Haal de gebakjes uit de koelkast.
  14. Neem de afdekgelei en dep met een kwastjes voorzichtig over de vruchten van de gebakjes.
    Laat ze nog 15 minuten opstijven in de koelkast.

Enjoy

Anderen bekeken ook

Roombotercake met granadilla curd
Roombotercake met granadilla curd
Flespompoenstrudel
Flespompoenstrudel
Kokoswater ijsjes
Kokoswater ijsjes
Physalis focaccia
Physalis focaccia
Gemberboterkoek
Gemberboterkoek

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.