Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Vegetarische loempia met haricots verts

Recept time 30 min.
Recept time 6
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan
Recept time Frituurpan

Waan je in het verre Oosten met lekkere zelfgemaakte loempia's. Dit klinkt misschien lastig, maar het maken van deze vegetarische loempia's is vrij eenvoudig en de loempia's smaken heerlijk.

Ingrediënten

  • 150 g EAT ME haricots verts
  • 1 EAT ME rawit peper
  • 12 loempiavellen
  • 100 g winterpeen
  • 100 g taugé
  • 100 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei (eiwit)
  • ½ el bruine suiker
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de frituurpan voor op 180 °C.
  2. Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  3. Schil de ui, knoflook en de winterpeen. Snipper de ui en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  4. Was de taugé in ruim koud water en laat deze uitlekken.
  5. Halveer de rawit peper en verwijder de zaadjes, hak vervolgens de peper heel fijn.
  6. Verhit olijfolie in een wok of koekenpan en bak de ui, haricots verts en de wortel. Roerbak dit gedurende 4 minuten.
  7. Pers de knoflook door een knoflookpers en voeg deze toe. Voeg vervolgens de ketjap, sojasaus en bruine suiker toe. Bak dit 1 minuut mee.
  8. Voeg daarna de taugé toe en bak deze 1 minuut mee.
  9. Voeg vervolgens de bloem toe en haal de pan van het vuur. Hierdoor zal de saus binden.
  10. Leg 6 loempiavellen uit en leg op iedere loempiavel nog een extra loempiavel. Verdeel de vulling over de 6 dubbele loempiavellen.
  11. Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eiwit even los.
  12. Vouw de 2 buitenste punten van de loempiavellen naar het midden van het loempiavel. Sla vervolgens 1 van de onderste punten over de vulling heen. Bestrijk de laatste punt met eiwit en rol de loempia verder op.
  13. Frituur de loempia's circa 5 tot 6 minuten op 180 °C.
Enjoy

Tip

Serveer de loempia’s met een lekkere zoetzure saus met wat koriander.

Meer recepten met haricots verts

Haricots verts met katenspek
Haricots verts met katenspek
Salade Niçoise
Salade Niçoise
Groenten met verse gember en citroengras
Groenten met verse gember en citroengras
Haricots verts met katenspek
Haricots verts met katenspek
Roergebakken Bimi® en haricots verts met sojadressing
Roergebakken Bimi® en haricots verts met sojadressing

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.