Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Verse knoflooksoep

Recept time 35 min.
Recept time 6
Recept time Kookpan

Een heerlijke zachte soep van knoflook klinkt misschien een beetje gek. Maar als je knoflook zachtjes laat garen dan wordt het zacht en zoet van smaak. Daarom is deze soep erg verrassend. Het ziet er ook nog eens uit als een chique soep!

Ingrediënten

  • 4 stuks EAT ME verse knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 200 g aardappel
  • 2 bosuitjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ L melk
  • 1,5 L groentebouillon
  • 2 dl kookroom
  • Peper
  • salie (optioneel)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd het voetje van de knoflook en snijd in stukken.
  2. Snipper de sjalotjes.
  3. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en aardappel aan.
  5. Voeg na 5 minuten de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg na 2 minuten de kookroom toe en zet het vuur laag.
  6. Snijd de bosui fijn en voeg deze toe aan de soep.
  7. Pureer na 20 minuten de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Breng op smaak met peper.
  9. Garneer met een blaadje salie.
Enjoy

Meer recepten met verse knoflook

Aioli van verse knoflook
Aioli van verse knoflook
Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio
Aioli van verse knoflook
Aioli van verse knoflook
Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.