Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Vijgen bananenbrood

Recept time 75 min.
Recept time 10
Recept time Oven

Bananenbrood is superlekker en perfect als snack. De cake is gezoet met rijpe bananen waardoor suiker niet meer nodig is. Wil je een glutenvrij brood? Vervang de havermout dan door amandelmeel.

Ingrediënten

  • 6 EAT ME vijgen
  • 300 g havermout
  • 150 ml yoghurt
  • 3 rijpe bananen
  • 125 g rozijnen
  • 1 dl water
  • 3 eieren
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g walnoten
  • ½ tl kaneel
  • 1 el bakpoeder

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor 160 °C.
  2. Wel de rozijnen 15 minuten in heet water.
  3. Meng de yoghurt en de eieren door elkaar.
  4. Voeg de havermout en de gepelde bananen aan toe en meng goed.
  5. Hak intussen de walnoten en de hazelnoten grof en voeg dit samen met de gewelde rozijnen toe aan het beslag.
  6. Meng als laatste de kaneel en het bakpoeder door het beslag.
  7. Vet een cakeblik in stort het beslag in het cakeblik.
  8. Halveer de vijgen en leg de halve vijgen op het beslag.
  9. Bak de cake in circa 40 minuten af.
  10. Haal de cake na het bakken direct uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Frambozen cupcakes
Frambozen cupcakes
Physalis muffins met physaliscurd
Physalis muffins met physaliscurd
Pepino carré
Pepino carré
Physalis muffins met physaliscurd
Physalis muffins met physaliscurd
Aardbeien-brownietaart
Aardbeien-brownietaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.