Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Vijgen blini

Recept time 60 min.
Recept time 10
Recept time Koekenpan

Met vijgen maak je een heerlijke jam. Je kunt genieten van deze jam op verschillende momenten, bij allerlei gerechten. Een lekker hapje maak je bijvoorbeeld door de vijgenjam te combineren met een blini en gele room.

Ingrediënten

Blini's

  • 200 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper

Gele room

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 el bloem

Vijgencompote

  • 12 EAT ME vijgen
  • 1 EAT ME limoen
  • 1 sinaasappel
  • 250 g geleisuiker
  • 2,5 dl water

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de vijgen en snijd in vieren, houd 2 vijgen apart voor de garnering.
  2. Breng de vijgen met de geleisuiker, het limoensap en het water al roerend aan de kook.
  3. Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes.
  4. Voeg de sinaasappelschil aan de jam toe en kook 2 minuten mee.
  5. Haal de jam van het vuur en laat in de koelkast afkoelen.
  6. Ga verder met de blini's. Splits hiervoor het eiwit van het eigeel en klop dit op. Zet de eiwitten vervolgens in de koelkast.
  7. Meng de eidooiers, de bloem, de melk en het bakpoeder samen met een snufje peper en zout tot een gladde massa.
  8. Spatel de eiwitten voorzichtig door het bloembeslag en zorg dat het beslag luchtig blijft.
  9. Verhit olijfolie in een pan en schep 3 tot 5 hoopjes beslag in de pan. Bak deze op gematigd vuur. Draai de blini's om zodra het beslag aan de bovenkant gestold is, bak nog even kort en laat de blini's vervolgens goed afkoelen. Herhaal totdat het beslag op is.
  10. Maak nu de gele room door het vanillestokje in de lengte te halveren en het merg eruit te schrapen.
  11. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  12. Splits het eigeel van het eiwit en roer de eidooiers met de rest van de suiker los. Roer vervolgens de bloem erdoor.
  13. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door.
  14. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de banketbakkersroom vervolgens afgedekt afkoelen.
  15. Spuit op elke blini wat gele room en schep hier de vijgenjam op.
  16. Garneer de blini's met een partje vijg.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Groene asperge-zalmrolletjes
Groene asperge-zalmrolletjes
Zoete aardappelmuffins
Zoete aardappelmuffins
Crostini’s met avocado
Crostini’s met avocado
Crostini’s met avocado
Crostini’s met avocado
Kiwi chocoladelollies
Kiwi chocoladelollies

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.