Vijgen cheesecake - EATME Vijgen cheesecake - EATME
Recept time 180 min.
Recept time 12
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Cheesecake bestaat in vele soorten en maten. In dit recept combineer je de romige taart met de zoete smaak van verse vijgen. Ideaal als je op zoek bent naar een lekkernij bij de koffie of thee. Ook erg geschikt als dessert voor een groter gezelschap, bijvoorbeeld na een barbecue.

Ingrediënten

  • 8 EAT ME vijgen
  • 200 g Bastogne koeken
  • 75 g roomboter
  • 570 g roomkaas
  • 170 g kristalsuiker
  • 20 g bloem
  • 75 g zure room
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 130˚C.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Verkruimel de Bastogne koeken. Laat de roomboter in een pannetje smelten. En roer de koekkruimels hier doorheen.
  4. Verdeel de koekkruimels met roomboter over de bodem van de springvorm. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm 10 minuten in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
  5. Mix intussen de roomkaas met de kristalsuiker. Voeg de bloem, zure room, eieren en het uitgeschraapte vanillemerg toe. Mix alles tot een gladde massa. Giet het mengsel in de springvorm.
  6. Was de vijgen, snijd ze in plakjes en verdeel over de cheesecake. Bak de taart in ongeveer 120 minuten af.
  7. Laat de cheesecake minimaal 20 minuten afkoelen op een rooster.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Cactusvijg compote
Cactusvijg compote
Blauwe bessen bavarois
Blauwe bessen bavarois
Roombotercake met granadilla curd
Roombotercake met granadilla curd
Pepino carré
Pepino carré
Kiwano bladerdeegschelpjes
Kiwano bladerdeegschelpjes

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.