Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Salade met eendenborst en cranberries

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Salades worden vaak overgeslagen in de winter omdat deze te licht zijn voor de winterperiode. Toch kun je een salade ook prima winters maken door er lekkere winterse ingrediënten aan toe te voegen. Probeer het eens uit!

Ingrediënten

Salade:

  • 170 g EAT ME cranberries
  • 2 peren
  • 350 g eendenborst
  • 1 stronk witlof
  • 1 stronk roodlof
  • 125 g gemengde salade
  • 2 sinaasappels
  • 2 el rode wijn
  • 75 g kristalsuiker
  • 60 g pancetta
  • ½ tl kaneel

Dressing:

  • 1 EAT ME limoen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de vetlaag van de eendenborst in. En bak de eendenborst zonder olie of boter in een koekenpan. Bak circa 2 minuten op de vetkant en draai vervolgens om en bak nog 2 minuten.
  3. Was de limoen en rasp de schil van de limoen. Verwarm dit samen met de rode wijn, de kristalsuiker, de kaneel en de cranberries in een steelpan. Breng dit aan de kook.
  4. Haal direct van het vuur zodra het kookt en roer nog een paar keer voorzichtig. Laat de cranberries vervolgens afkoelen.
  5. Leg de plakken pancetta op een bakplaat en bak in 10 minuten in de oven knapperig.
  6. Voeg de laatste 5 minuten de eendenborst toe en laat vervolgens rusten.
  7. Pers de sinaasappel en de limoen en doe dit in een pannetje. Voeg de honing en mosterd toe en breng aan de kook. Laat dit circa 2 minuten zachtjes koken. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen en voeg al roerende de olijfolie toe aan de dressing.
  8. Was de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in plakken en leg in de dressing.
  9. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in partjes. Leg deze in de dressing.
  10. Verwijder de stronk en de kern van de witlof en de roodlof en was deze.
  11. Maak de borden op met de blaadjes roodlof en witlof. Verdeel hierover de gemengde salade, de peer en de sinaasappel. Besprenkel de dressing hierover en verdeel vervolgens de pancetta over de salade.
  12. Snijd de eendenborst in dunne plakken en leg deze op de salade.
  13. Verdeel de cranberries over de salade.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Habanero curry
Habanero curry
Kiwi juice
Kiwi juice
Tropische sangria
Tropische sangria
Limoenrisotto met groene mini asperges
Limoenrisotto met groene mini asperges
Aardbeien-brownietaart
Aardbeien-brownietaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.