Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Witte asperges met olijventapenade

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Witte asperges bereiden? Proef deze heerlijke combinatie met een zelfgemaakte olijventapenade.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME witte asperges
  • 5 g EAT ME basilicum
  • ½ krop Lollo verde sla
  • 2 cherrytomaten
  • 100 g pastrami
  • 100 g gesneden oude kaas
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 25 g semi-gedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ citroen
  • 1 tl kristalsuiker
  • klontje roomboter
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de uiteinden van de asperges.
  2. Kook de asperges 5 minuten in ruim kokend water met zout, 1 theelepel suiker, het sap van een halve citroen en een klontje roomboter.
  3. Laat de asperges vervolgens afkoelen in de pan, zonder het water af te gieten.
  4. Mix de zwarte olijven, de gemarineerde tomaatjes, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de basilicum in een keukenmachine tot een olijventapenade.
  5. Maak het bord op met 5 asperges. Leg hierop 4 plakken pastrami en bedek met een paar plakjes oude Hollandse kaas. Schep hiernaast 2 kleine torentjes olijventapenade. Garneer met cherrytomaatjes en blaadjes Lollo verde.

 

Enjoy

Meer recepten met basilicum

Tagliatelle met avocado en zalm
Tagliatelle met avocado en zalm
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®
Mini pizza´s met Jalapeño
Mini pizza´s met Jalapeño
Salade Caprese met basilicum
Salade Caprese met basilicum
Avocado-tomaat sandwich
Avocado-tomaat sandwich

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.