Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Wortel gember soep

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Een lekker pittig en vegetarisch soepje. Daar zijn we af en toe wel aan toe. Ook fijn is dat deze soep binnen een half uurtje op tafel staat. Serveer met pitten of peterselie voor een wow-effect.

Ingrediënten

  • 50 g EAT ME BIO gember
  • 600 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 ml water
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 15 g peterselie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de wortel, ui en knoflook in stukken.
  2. Schil de gember en snijd in fijne stukjes.
  3. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember.
  4. Voeg vervolgens de wortelen en kerriepoeder toe en bak kort mee.
  5. Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg vervolgens de kokosmelk toe.
  6. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  8. Verdeel de soep over de borden en garneer met peterselie.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Pannenkoek met papaja en baby ananas
Pannenkoek met papaja en baby ananas
Sugar snaps met mihoen en kip
Sugar snaps met mihoen en kip
Kervelsoep
Kervelsoep
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.