Worteltaart - EATME Worteltaart - EATME
Recept time 150 min.
Recept time 10
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Overgewaaid vanuit Amerika zijn we in Nederland nu ook gek van de worteltaart. Zachte en smeuïge cake met een zoete laag roomkaas. Deze taart wordt extra speciaal door de geglaceerde worteltjes als topping. Deze kun je dus ook gewoon eten!

Ingrediënten

Beslag

  • 700 g winterpeen
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g rietsuiker
  • 375 g bloem
  • 100 g zachte boter
  • 1 ½ dl zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 1 tl. 5 spice kruiden
  • 100 g rozijnen
  • 120 g walnoten

Topping

  • 1 EAT ME limoen
  • 200 g EAT ME baby wortels
  • 500 g roomkaas
  • 450 g kwark
  • 1 sinaasappel
  • 100 g poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el abrikozenjam
  • 8 walnoten
  • 50 g geschaafde amandelen

 

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Rasp de winterpeen en hak de walnoten grof.
  3. Mix de boter, de olie en de eieren in de keukenmachine en voeg vervolgens de bruine suiker, de rietsuiker en de kristalsuiker toe. Meng dit goed.
  4. Voeg de bloem, de kaneel, het zout en de 5 spice kruiden toe aan het beslag en schep de wortel, de walnoten en de rozijnen erdoorheen.
  5. Vet een bakvorm in en lepel hier het beslag in.
  6. Bak de taart in circa 50 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven 2 uur afkoelen.
  7. Maak ondertussen de vulling. Halveer hiervoor een limoen en knijp het sap van de limoen uit of gebruik hiervoor een vork. Pers ook de sinaasappel uit.
  8. Verwarm het sap van de limoen en sinaasappel in een pan en voeg de blaadjes gelatine toe. Laat het sap niet koken. Zet het sap koud zodra de gelatine is opgelost.
  9. Roer de roomkaas en de kwark samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg hier het sap aan toe. Meng goed en zet in de koelkast.
  10. Schil de baby wortels en kook deze in circa 4 minuten gaar. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en glaceer de baby wortels met de jam.
  11. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  12. Snijd de cake in 2 gelijke lagen. Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de onderste laag. Leg de bovenste laag hierop en verdeel de rest van de roomkaas over de bovenkant.
  13. Garneer met de geschaafde amandelen, de baby wortels en de walnoten.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Cranberry tulband met gesuikerde kumquats
Cranberry tulband met gesuikerde kumquats
Quiche met peultjes
Quiche met peultjes
Vijgen bananenbrood
Vijgen bananenbrood
Cranberry havermoutkoeken
Cranberry havermoutkoeken
Zoete aardappelcake
Zoete aardappelcake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.