Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen

Recept time 80 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan
Blender Blender

De meeste taartjes zien er prachtig uit. Maar heb je wel eens zulke mooie en gezellig uitziende taartjes gezien als deze kiwibestaartjes? Door het frisse van de yoghurt en de friszoete kiwibessen hebben deze taartjes ook nog eens een andere smaak dan een normaal taartje. Probeer ze zelf eens uit. Want moeilijk zijn ze niet, én er hoeft geen oven aan te pas te komen.

Ingrediënten

  • 125 g EAT ME kiwibessen
  • 2½ dl volle yoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • ½ dl water
  • 80 g kristalsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 10 volkorenkoekjes
  • 1 el bruine suiker
  • 60 g roomboter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water.
  2. Was de kiwibessen en snijd 1/3 van de kiwibessen in kleine partjes en breng samen met het water en de kristalsuiker tegen de kook aan.
  3. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg dit aan het geheel toe.
  4. Breng het kiwibesmengsel weer tegen de kook en wacht totdat de gelatine is opgelost.
  5. Haal de pan van het vuur en zet deze in een koud waterbad in de gootsteen en laat het geheel afkoelen.
  6. Schenk yoghurt in een kom en voeg hier het kiwibesmengsel aan toe. Zet dit in de koelkast.
  7. Hak de volkorenkoekjes fijn in een keukenmachine.
  8. Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de bruine suiker en koekjes toe. Meng goed.
  9. Verdeel het mengsel over 4 ringen en druk goed aan. Zet vervolgens in de koelkast.
  10. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  11. Meng de slagroom door het kiwibesmengsel zodra dit begint te geleren.
  12. Verdeel de bavarois over de ringen en zet voor minimaal 50 minuten koud.
  13. Halveer de overgebleven kiwibessen.
  14. Haal de taartjes uit ringen wanneer de bavarois goed is opgesteven. Haal eventueel een dunne spatel langs de ring zodat de bavarois los komt.
  15. Garneer met de gehalveerde kiwibessen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Kiwano bladerdeegschelpjes
Kiwano bladerdeegschelpjes
Zoete aardappelcake
Zoete aardappelcake
Gemberboterkoek
Gemberboterkoek
Aardbeienroomijs met rode bessen
Aardbeienroomijs met rode bessen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.