Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Yoghurt met kokosgranola

Recept time 30 min.
Recept time 2
Recept time Oven

Een goed gevuld schaaltje yoghurt is een perfecte manier om je dag gezond te beginnen. Maak dit powerontbijt in een oogwenk en verwen jezelf met stukjes mango en blauwe bessen. De kokosgranola is heerlijk om zelf te maken en stukken gezonder dan uit een pak. Met deze portie maak je voldoende voor meerdere ontbijtjes! Bewaar de overgebleven granola in een weckpot.

Ingrediënten

  • 1 bakje EAT ME mangoblokjes
  • 125 g EAT ME blauwe bessen
  • 1 EAT ME kokosnoot
  • 250 ml magere yoghurt
  • 20 g zonnebloempitten
  • 20 g pompoenpitten
  • 20 g hazelnoten
  • 75 g havermout
  • ½ el honing

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Open de kokosnoot door gaten te boren in 2 van de 3 ogen , die zich onderaan de vrucht bevinden. Vang het kokoswater in een bakje op. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst. Snijd nu het vruchtvlees van de kokosnoot uit de schil en snijd in dunne plakjes.
  3. Hak de hazelnoten grof en meng met de zonnebloempitten, de pompoenpitten, stukken kokosnoot en havermout. Verdeel over een bakplaat.
  4. Bak de granola in circa 12 minuten goudbruin. Haal vervolgens uit de oven en besprenkel met de honing en meng met elkaar zodat het aan elkaar blijft plakken.
  5. Was de blauwe bessen en schenk de yoghurt in de schaaltjes. Verdeel vervolgens de blauwe bessen en mangoblokjes over de schaaltjes en strooi de granola erover.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Lychees smoothie
Lychees smoothie
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Avocado pancakes
Avocado pancakes
Pompoenhavermout met kruidnoten
Pompoenhavermout met kruidnoten
Avocadotoast met granaatappel
Avocadotoast met granaatappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.