Zalmfilet met gember-soja marinade - EATME Zalmfilet met gember-soja marinade - EATME
  • Zalmfilet met gember-soja marinade

Zalmfilet met gember-soja marinade

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Een oosters tintje aan de zalm is lekker. Geef je zalmgerecht een extra sensatie door het te marineren in een smakelijk sausje. Serveer de zalm op een bedje van geschaafde komkommer en volkorenrijst.

Ingrediënten

  • 20 g EAT ME BIO gember
  • 4 verse zalmfilet met huid
  • 1 limoen
  • 2 el ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 cayennepeper
  • ½ el bruine suiker
  • 3 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de gember en rasp deze fijn.
  2. Was en halveer 1 cayennepeper en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens fijn. Snijd de knoflook in plakjes.
  3. Meng de gember, sojasaus, bruine suiker, olijfolie, cayennepeper, het sap van een halve limoen en knoflook tot een marinade.
  4. Marineer de zalm hierin voor 40 minuten.
  5. Haal vervolgens de zalm uit de marinade en zeef de gember, knoflook en cayennepeper uit de marinade.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Verhit een grillpan en schroei de zalm aan beide kanten dicht.
  8. Leg de zalm met de huidkant op een bakplaat.
  9. Verdeel de overgebleven peper, gember en knoflook over de zalm.
  10. Bak de zalm in de oven in ongeveer 8 minuten af.
  11. Serveer met zilvervliesrijst en geschaafde komkommer.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Quesadilla's met mango
Quesadilla's met mango
Kipsalade met kokos
Kipsalade met kokos
Lamsbout met rozemarijn
Lamsbout met rozemarijn
Crispy kip met groentefriet
Crispy kip met groentefriet
Gele pasta van kurkuma met tonijn
Gele pasta van kurkuma met tonijn

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.