Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zalmtartaar met avocado

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Dit tartaartje met avocado en zalm steelt de show bij het kerstdiner. Restaurantwaardig en in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • 400 g verse zalmfilet
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

 

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el honing
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg op een bakplaat 4 cirkeltjes van de geraspte kaas. Zorg dat ze allemaal even dik zijn. Bak 8-10 minuten in de oven totdat ze goudgeel zijn.
  3. Snijd de zalmfilet in kleine gelijke blokjes.
  4. Doe de zalm in een mengkom en doe er een lepel olijfolie bij en wat peper en zout.
  5. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Houd een paar blokjes avocado apart.
  6. Neem een springvorm en vul deze met een laagje avocado. Druk daarna zachtjes aan.
  7. Leg hierop een laagje zalmfilet en druk weer zachtjes aan.
  8. Haal de ring voorzichtig eraf en maak nog 3 ronde tartaartjes.
  9. Maak nu de saus door alle ingrediënten te mixen.
  10. Verdeel de apart gehouden avocadoblokjes over de tartaartjes en zet op elke tartaar de Parmezaanse kaas kletskop.
  11. Verdeel de dressing om de tartaar.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Avocado ijs
Avocado ijs
Avocado smoothie met mini paksoi
Avocado smoothie met mini paksoi
Salade met groene mini asperges
Salade met groene mini asperges
Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.