Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zeebaars met kiwi-peulensalade

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan

Het lekkerste wat je kunt toevoegen aan groenten is fruit! Dit brengt de smaken mooi in balans en geeft het de nodige frisheid. Lekker licht in combinatie met een stukje vis.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME kiwi's
  • 2 EAT ME limoenen
  • 150 g EAT ME peulen
  • 4 zeebaarsfilets
  • 100 g winterpeen
  • 500 g krieltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 7 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aardappels in kwarten, pers de knoflook met een knoflookpers en meng samen met 2 eetlepels olijfolie en zout in een ovenschaal.
  3. Bak de aardappels in circa 20-30 minuten in de oven gaar.
  4. Schil de winterpeen en kiwi's en was de peulen.
  5. Snijd de peulen en winterpeen in dunne reepjes en kook deze 3 minuten.
  6. Snijd de kiwi in dunne reepjes en meng met de peulen en wortel.
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en dep de vis droog en bestrooi met zout.
  8. Bak de vis 3 minuten op de huid en draai vervolgens om en bak nog circa 3 tot 4 minuten.
  9. Halveer de limoenen en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Meng het sap van de limoenen met de mosterd, honing en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  10. Meng de dressing door de salade en serveer met de vis en de aardappels.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Pastinaakgratin
Pastinaakgratin
Bimi® ovenschotel met zoete aardappel
Bimi® ovenschotel met zoete aardappel
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Couscous met kipfilet en mangosalsa
Mango-kip wrap
Mango-kip wrap
Zalmfilet met gember-soja marinade
Zalmfilet met gember-soja marinade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.