Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zelfgemaakte vlammetjes

Recept time 60 min.
Recept time 7 pieces
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Ingredi├źnten

  • 1/2 EAT ME naga jolokia peper
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 7 filodeegvellen
  • 250 g rundergehakt
  • 4 el olijfolie
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 el bloem

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
  2. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook licht aan.
  4. Voeg het gehakt toe en rul gaar.
  5. Snijd de naga jolokia peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Let op gebruik hiervoor handschoentjes. Voeg de peper toe aan het gehakt.
  6. Voeg hetzout, kerriepoeder, paprikapoeder, ketjap manis,sojasaus en bloem toe.
  7. Leg een schep van de vulling in het midden van een filodeegvel. Bestrijk alle randen met olijfolie.
  8. Vouw de buitenste randen naar binnen en bestrijk de randen met olijfolie.
  9. Rol de vlammetjes op en leg de sluitkant naar beneden.
  10. Leg de vlammetjes op een bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Enjoy

Meer recepten met naga Jolokia

Pikante kipsalade
Pikante kipsalade
Pikante kipsalade
Pikante kipsalade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.