Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoet gevulde kumquats

Recept time 30 min.
Recept time 10
Recept time Kookpan

Tijd voor een feestje! Altijd lastig om zelf hapjes te verzinnen, vaak wil je weer eens iets anders dan een standaard hapje. Dan is de gevulde kumquat perfect, weer eens iets anders en lekker vol van smaak.

Ingrediƫnten

  • 8 EAT ME verse vijgen
  • 1 EAT ME limoen
  • 250 g EAT ME kumquats
  • 10 ml water
  • 100 g geleisuiker
  • 200 g roomkaas
  • 2 el melk
  • 50 g geschaafde amandelen.

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de vijgen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Halveer de limoen en knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  3. Breng de vijgen met de geleisuiker, het limoensap en het water al roerend aan de kook. Laat dit circa 6 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de jam van het vuur en laat in de koelkast afkoelen.
  5. Meng de roomkaas en de melk met elkaar om de roomkaas soepeler te maken.
  6. Was de kumquats en snijd ze in de bovenkant in. Snijd ze niet helemaal door.
  7. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Vul de kumquats met een theelepeltje roomkaas en vijgenjam.
  9. Bestrooi met geschaafde amandelen.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Granaatappel water
Granaatappel water
Kiwi cheesecake
Kiwi cheesecake
Cranberry cheesecake
Cranberry cheesecake
Kumquats salade met eendenborst
Kumquats salade met eendenborst
Zalmbaguette met granadilla dressing
Zalmbaguette met granadilla dressing

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.