Zoete aardappel falafel - EATME Zoete aardappel falafel - EATME
  • Zoete aardappel falafel

Zoete aardappel falafel

Recept time
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Falafel is een heerlijk en plantaardig alternatief voor vlees of vis. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME zoete aardappel
  • 15 g EAT ME basilicum
  • 10 g EAT ME peterselie
  • 300 g kikkererwten (blik)
  • 75 g cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 4 volkorenpita broodjes

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken.
  3. Verspreid de zoete aardappel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  4. Pers de knoflook met een knoflookpers en verdeel over de zoete aardappel.
  5. Bak de zoete aardappel in 30 minuten gaar en laat afkoelen.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  7. Pureer de cashewnoten, de kikkererwten en de basilicum in een keukenmachine totdat er een gladde massa ontstaat.
  8. Stamp de zoete aardappel fijn met een stamper en meng met de kikkererwtenpuree.
  9. Scheid de eidooier van het ei en voeg toe aan het zoete aardappelmengsel.
  10. Was de peterselie en snijd fijn. Meng dit door het zoete aardappelmengsel en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  11. Laat verder afkoelen in de koelkast.
  12. Maak met vochtige handen kleine bolletjes van het mengsel. Druk plat tot falafelvorm.
  13. Verhit olijfolie in een pan. Bak de zoete aardappel falafel goudbruin.
  14. Schil de komkommer en winterpeen.
  15. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster.
  16. Serveer de falafel in een pitabroodje met hummus en slierten komkommer en winterpeen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Guacamoleburgers
Guacamoleburgers
Mango-kip wrap
Mango-kip wrap
Suikermaïssalade met feta
Suikermaïssalade met feta
Kip jambalaya met physalis
Kip jambalaya met physalis
Beenham met tijm en suikermaïs
Beenham met tijm en suikermaïs

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.