Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappel hasselback

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Oven

Onmisbaar tijdens Kerst is de traditionele hasselback. Wij hebben een variant gemaakt met zoete aardappel. Perfect als vleesvervanger of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME zoete aardappelen
  • 1 EAT ME granaatappel
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • zeezout
  • 50 g pecannoten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • takje peterselie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Was de zoete aardappels en snijd de zoete aardappels in zonder helemaal door te snijden.
  3. Duw voorzichtig de plakjes zoete aardappel iets uit elkaar.
  4. Pers de knoflook en meng met de olijfolie. Kwast de olijfolie over de zoete aardappelen.
  5. Bak de hasselback aardappelen in ongeveer 50 tot 60 minuten goudbruin en krokant.
  6. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open. Haal daarna de pitjes uit de vrucht en doe ze in een schaaltje.
  7. Bestrooi de zoete aardappel met zeezout, pecannoten, geraspte Parmezaanse kaas, granaatappelpitjes en blaadjes peterselie.
Enjoy

Meer recepten met granaatappel

Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Kiwi carpaccio
Kiwi carpaccio
Bruschetta met granaatappel
Bruschetta met granaatappel
Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Meloen gevuld met fruit
Meloen gevuld met fruit

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.