Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappel salade met mango

Recept time
Recept time 4
Recept time Kookpan

De zoete smaken voeren de boventoon in deze zomerse salade die bijvoorbeeld heerlijk is tijdens een barbecue.
Fleur je eettafel op met deze salade vol kleur.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME zoete aardappels
  • 1 EAT ME mango
  • ½ EAT ME limoen
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil en was de zoete aardappels en snijd in mooie dunne reepjes.
    Kook de reepjes circa 4 minuten in gezouten water.
  2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder.
    Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden.
    Lepel de gesneden reepjes uit de mangoschil.
  3. Snijd de gerookte kipfilet ook in reepjes.
  4. Pers het sap uit de halve limoen en maak de dressing door het sap te mengen met de grove mosterd,
    honing en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de reepjes van zoete aardappel, mango en gerookte kipfilet samen in een kom en meng met de dressing.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Avocado omeletrolletjes
Avocado omeletrolletjes
Salade met vijgen en paddenstoelen
Salade met vijgen en paddenstoelen
Poké Bowl
Poké Bowl
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Hartige taart met groene asperges
Hartige taart met groene asperges

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.