Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappel stamppot

Recept time
Recept time 2
Recept time Kookpan

Een traditioneel Hollands gerecht, maar dan anders. Maak zelf een lekkere stamppot met zoete aardappel als basis. Gecombineerd met de pittige smaak van rucola komt de zoete aardappel helemaal tot zijn recht in deze stamppot.

Ingrediënten

  • 750 g EAT ME zoete aardappelen
  • 75 g EAT ME rucola
  • 35 g roomboter
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
  2. Kook de zoete aardappelen 12 tot 14 minuten in een pan met water.
    Zorg hierbij dat de aardappelen helemaal onder water staan.
  3. Giet de aardappelen vervolgens af en zet ze terug op laag vuur, zonder deksel,
    totdat de aardappelen droog gestoomd zijn.
  4. Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan de droog gestoomde aardappelen
    en stamp het geheel nu fijn tot er een grove stamppot ontstaat.
  5. Voeg de roomboter toe aan de zoete aardappelstamppot en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Was de rucola en dep deze goed droog. Meng de rucola door de zoete aardappel stamppot.
  7. Verdeel over de stamppot over de borden.

 

Enjoy

Anderen bekeken ook

Aioli van verse knoflook
Aioli van verse knoflook
Avocadomousse
Avocadomousse
Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Gevulde jalapeño peper
Gevulde jalapeño peper
Physalis focaccia
Physalis focaccia

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.