Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappelcake

Recept time
Recept time 16
Recept time Oven

Wat lekkers serveren bij de thee? Deze cake met zoete aardappel is verrassend en smaakvol. Hij is niet alleen lekker zoet door de heerlijke smaak van zoete aardappel, deze cake heeft ook een kruidig aroma.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME zoete aardappels
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje vijfkruidenpoeder
  • 1 snufje zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Schil en was de zoete aardappels. Kook in ongeveer 15 minuten gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Pureer de aardappels daarna tot een gladde massa.
  3. Meng de boter en suiker met elkaar en klop 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Klop tot een luchtig mengsel.
  4. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag.
  5. Voeg daarna de gepureerde zoete aardappels, kaneel, vijfkruidenpoeder en de bruine suiker toe aan het cakebeslag.
  6. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake in circa 60 á 70 minuten gaar.
Enjoy

Meer recepten met zoete aardappel

Zoete aardappel hasselback
Zoete aardappel hasselback
Crispy kip met groentefriet
Crispy kip met groentefriet
Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango
Lamsbout met rozemarijn
Lamsbout met rozemarijn

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.