Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappelmuffins

Recept time 45 min.
Recept time 14
Recept time Oven

Groente in een muffin? Dat klinkt misschien gek, maar zoete aardappel heeft een zoete smaak en is daarom de ideale smaakmaker in een zoet gerecht. Zoete aardappel vult erg goed en deze muffin is dan ook vrij gezond. Goede snack voor op werk of onderweg.

Ingrediënten

  • 600 g EAT ME BIO zoete aardappels
  • 6 eieren
  • 60 g zachte roomboter + extra om in te vetten
  • 300 g amandelmeel
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • ½ tl five spice kruiden
  • 2 tl bakpoeder

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil en was de zoete aardappels. Kook in ongeveer 15 minuten gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Prak de zoete aardappels daarna grof.
  3. Maak het beslag door de eieren, kokosbloesemsuiker en boter te mengen en licht op te kloppen.
  4. Meng daarna de geprakte zoete aardappels, amandelmeel, bakpoeder en five spice kruiden door het beslag.
  5. Vet een muffinvorm in met roomboter en schep de holtes vol met het mengsel.
  6. Bak de muffins in circa 25 à 30 minuten af.
  7. Laat de muffins goed afkoelen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Ramboetan yoghurttaart
Ramboetan yoghurttaart
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Limoen schuimtaartjes
Limoen schuimtaartjes
Physalis muffins met physaliscurd
Physalis muffins met physaliscurd
Rode bessen tiramisu
Rode bessen tiramisu

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.