Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappelrösti

Recept time 45 min.
Recept time 6
Recept time Koekenpan

Een lekker bijgerecht is rösti, van origine gemaakt van aardappels, dus perfect te vervangen door zoete aardappel. Naar smaak kunnen diverse zachte groenten toegevoegd worden.

Ingrediënten

  • 600 g EAT ME zoete aardappel
  • 100 g shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuien
  • 3 eieren
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de zoete aardappel, rasp vervolgens het vruchtvlees en doe dit in een mengkom.
  2. Snijd de shiitake in dunne plakjes. Bak de shiitake in een koekenpan goudbruin en voeg toe aan de geraspte zoete aardappel.
  3. Was de bosui en snijd fijn. Voeg toe aan de geraspte zoete aardappel.
  4. Pers de knoflook en voeg dit samen met het paprikapoeder en de eieren toe aan het mengsel.
  5. Meng alles goed door elkaar.
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep meerdere hoopjes van het zoete aardappelmengsel in de pan. Bak de rösti op halfhoog vuur aan beide zijden circa 5 minuten.
Enjoy

Meer recepten met zoete aardappel

Lamsbout met rozemarijn
Lamsbout met rozemarijn
Zoete aardappeltoast
Zoete aardappeltoast
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met cactusvijgen
Zoete aardappel salade met cactusvijgen
Zoete aardappel falafel
Zoete aardappel falafel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.