Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Zoete aardappeltosti met gebakken vijgen

Recept time 30 min.
Recept time 6
Recept time BBQ

Ingrediënten

  • 2 EAT ME zoete aardappelen
  • 6 EAT ME vijgen
  • 6 plakken geitenkaas
  • 6 blaadjes lollo verde
  • 6 tl honing
  • 100 ml olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de zoete aardappel en snijd in 6 gelijke plakken.
  2. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook daarna de plakken zoete aardappel in circa 3 minuten gaar. Laat daarna uitlekken in een zeef
  3. Was de sla.
  4. Neem een stuk aluminiumfolie en smeer dit in met olijfolie en leg dit op de barbecue. Halveer de vijgen en leg deze op het aluminiumfolie.
  5. Smeer de plakken zoete aardappel in met olijfolie en gaar om en om op de barbecue.
  6. Leg daarna de plakken zoete aardappel op een schaal. Verdeel de plakjes geitenkaas over de zoete aardappel. Leg daarop de blaadjes sla.
  7. Verdeel de vijgen over de blaadjes sla. Schep over de vijgen een klein beetje honing en leg als laatste de tweede plak zoete aardappel op de vijgen.
  8. Steek er een prikker doorheen, zodat alle ingrediënten goed op elkaar blijven liggen.
Enjoy

Meer recepten met zoete aardappel

Zoete aardappelcake
Zoete aardappelcake
Bitterballen van zoete aardappel
Bitterballen van zoete aardappel
Gekleurde friet
Gekleurde friet
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
Gepofte zoete aardappel met cranberrycompote
Gepofte zoete aardappel met cranberrycompote

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.