Blini’s met kiwi en mango - EATME Blini’s met kiwi en mango - EATME
  • Blini’s met kiwi en mango

Blini’s met kiwi en mango

Recept time
Recept time 5
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Met dit recept maak je blini's tot een zoet, feestelijk hapje. Geniet van de heerlijke kleuren en smaken van mango, kiwi en aardbei. Een zomers lekkernij!

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME aardbeien
  • 4 EAT ME kiwi's
  • 1 EAT ME mango
  • 1 EAT ME limoen
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el water
  • 9 el crème fraîche
  • 200 ml slagroom
  • 30 g poedersuiker
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 klontje bakboter

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Begin met het maken van de aardbeiensaus. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
    Doe de aardbeien samen met het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  2. Laat het mengsel 3 minuten koken op laag vuur.
  3. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Laat het geheel vervolgens afkoelen.
    Eerst 10 minuten in de met koud water gevulde gootsteen. Daarna in de koelkast.
    De aardbeiensaus moet echt koud zijn.
  4. Snijd de limoen in tweeën. Pers het sap uit de vrucht.
  5. Maak ondertussen het beslag voor de blini's. Splits een ei en gebruik alleen het eigeel.
    Meng het met het sap van de limoen, vanillesuiker en kristalsuiker.
  6. Mix apart hiervan de melk met de bloem op de middelste stand en voeg daarna het eigeel-limoen mengsel toe.
    Mix op de hoogste stand tot een glad beslag.
  7. Klop vervolgens het eiwit apart op net zolang totdat deze stijf is. Spatel dit luchtig door het beslag.
  8. Voor de clotted cream klop je de slagroom met een mixer op de hoogste stand op tot yoghurtdikte.
  9. Voeg hier de poedersuiker en crème fraîche aan toe en mix het geheel tot er een gladde crème ontstaat.
  10. Smelt een klontje bakboter in een koekenpan. Om de blini's te bakken kun je in een koekenpan 2 eetlepels beslag in een steekring gieten of je maakt zelf een vorm in de pan. Bak de blini's aan beide kanten in 2 minuten goudbruin.
    De blini's maximaal 1 maal keren in de pan. Vervolgens af laten koelen.
  11. Schil ondertussen de kiwi's. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder.
    Vervolgens snijd je een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden.
    Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  12. Leg een blini op het bord en smeer hierop een laagje clotted cream. Leg hierop een aantal blokjes kiwi en mango en giet er een beetje aardbeiensaus overheen. Bedek met een tweede blini en herhaal deze stap.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Physalis clafoutis
Physalis clafoutis
Pitahaya gevuld met bosvruchten
Pitahaya gevuld met bosvruchten
Flespompoenrösti
Flespompoenrösti
Crème brûlée met gebakken peer
Crème brûlée met gebakken peer
Cranberry cheesecake
Cranberry cheesecake

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in