Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Weggooiwijzer

Waarom verpakken?

Bij EAT ME vinden we het belangrijk om onze producten duurzaam te verpakken. We gebruiken liever geen plastic en willen verpakkingen zoveel mogelijk weglaten. Maar als een verpakking een functie heeft, zoals voedselveiligheid of het verlengen van de houdbaarheid, dan kiezen we voor de verpakking die dat doet. Verspilling van een product als gevolg van bijvoorbeeld bederf heeft namelijk een veel grotere milieu-impact dan het gebruiken van een plastic verpakking die het bederf beperkt. Waar een verpakking echt nodig is, werken we eraan om uitsluitend in recyclebare en / of herbruikbare verpakkingen te verpakken.
 

Welke EAT ME verpakking hoort in welke afvalbak?

Wij helpen jou graag om verpakkingsmaterialen op de juiste manier weg te gooien. 

Check hieronder per type EATME-verpakking de weggooi-instructie.

De duidelijke weggooiwijzer is ontwikkeld door Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). 
 
 
LET OP!
Het is afhankelijk van de gemeente waarin je woont of plastic afval in een aparte plastic-container, een plastic-metaal en drankkarton-container (PMD) of bij het restafval moet. Controleer welke methode in jouw gemeente hier.
 


Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.